Projects
CEAC Cuba

The design of this reception building, part of a scientific research campus in Cuba, responds to its tropical climate and houses a lecture theatre, offices and ancillary accommodation.

Client Republic of Cuba

Location Havana, Cuba

Status Built

 

CEAC Cuba

Jestico + Whiles was commissioned to design the main reception building on this new scientific research campus located on the outskirts of Havana. The focus of research is on renewable energy and the biomedical application of nanotechnology. The brief is for a 2000sqm iconic building housing a 180 seat lecture theatre, café and terrace, offices, ancillary accommodation and links to the adjacent laboratory buildings.

The design responds to its tropical climate with an over-sailing curved reinforced concrete roof which announces the entrance to the campus and provides solar shading and thermal mass. Penetrating up through this roof, a dramatic conical form houses the lecture theatre and acts as a landmark for the campus. Internally, a naturally ventilated double height space accommodates the entrance foyer and café.

CEAC Cuba
CEAC Cuba
CEAC Cuba